Onderdeel van stadkamer

Lezen en Lenen
Website voorlezen

Leeskringen

leeskring banner

Lezen doe je alleen, maar het is vaak erg boeiend om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leeskring. Speciaal voor leeskringen heeft de Bibliotheek een aantal praktische zaken op een rijtje gezet.

Hoe krijg ik meerdere titels van één boek?
Je kan de boeken natuurlijk in de Bibliotheek lenen, maar als je veel exemplaren van één titel tegelijkertijd nodig hebt, kan je gebruikmaken van de leeskringcollectie van Rijnbrink. De boeken worden in een tas compleet met achtergrondinformatie bij een Bibliotheek naar keuze afgeleverd. Lezers die op zoek zijn naar een leeskring, kunnen een oproep plaatsen. Informatie over deze service vind je op Mijnleeskring.nl.

Waar vind ik achtergrondinformatie over boeken en auteurs?
De openbare Bibliotheek is daarvoor het beste adres. In alle openbare bibliotheken zijn gratis databanken over literatuur te raadplegen zoals Literom; Literom wereldliteratuur (recensies) en de uittrekselbank (uittreksels en auteursportretten. Bibliotheekleden kunnen deze databanken ook thuis gebruiken. In onze tijdschriftencollectie vind je het tijdschrift Boekensalon speciaal voor lezers en leeskringen. Natuurlijk heeft de Bibliotheek ook informatie in boekvorm over schrijvers en hun werk. Vraag ernaar bij de bibliotheekmedewerkers.

Kan ik op het internet ook informatie voor leeskringen vinden?
Jazeker, de volgende websites zijn zeer interessant:

Handleiding voor een succesvolle leesclub
Literatuurplein
Discussietips deBoekensalon
Boekentaal

Doe mee met Nederland leest
Als extraatje krijgt elke leeskring jaarlijks van Stadkamer een pakket met 10 exemplaren van het actieboek van “Nederland leest”. Hiervoor zijn geen kosten verschuldigd en de boeken hoeven niet weer ingeleverd te worden. Contactpersoon:

Heeft u meer vragen over leeskringen, neem dan ook contact op met Ineke Groters – Stadkamer Centrum - tel: 038-4257242 -